De workshop bestaat uit 3 delen.

Tips en tricks over fotografie

  • Uitleg over basisfuncties van de smartphone camera. Een klein deel van de workshop gaat over de smartphone zelf. Met een paar handige basisfuncties geef je de camera al de juiste basisinstellingen die voor het maken van sprekende foto’s niet mogen ontbreken. Ik benoem de voordelen en nadelen.
  • Voorbeeldfoto’s! Voorbeeldfoto's spreken meteen tot de verbeelding. De basisregels uit de fotografie komen aan bod, waaronder licht en standpunt.
  • Compositieregels. Fotograferen heeft alles te maken met kijken. Als je weet hoe je goed moet kijken, kun je het onderwerp in je foto nog krachtiger in beeld brengen. Compositieregels uit de wereld van fotografie helpen je daarbij. Dat is niet moeilijk om toe te passen, het zijn eenvoudige richtlijnen die je helpen je foto interessanter te maken. Ze zijn er echt niet voor niets! Tijdens de workshop leer je waar je op kunt letten. Ik vertel je welke richtlijnen je kunt gebruiken in welke situaties, wat hun kenmerken zijn en wat de kracht van elke richtlijn is. En het belangrijkste: hoe je de regels kunt toepassen in jouw eigen fotografie.

Bewerken met fotobewerking apps 

  • Ga niet vooraf klooien met instellingen van je smartphone, dat is teveel gedoe en levert niet het mooiste resultaat. Doe dat achteraf, daar zijn fotobewerking apps voor. Tijdens de workshop behandel ik een aantal fotobewerking apps, die ik zelf graag gebruik maar vooral ook eenvoudig zijn om te gebruiken. Ik geef je tips hoe je met minimale aanpassingen een foto nog mooier kunt maken zonder dat het er onnatuurlijk uitziet.

Leren fotograferen

  • Doen is de beste les! Waar we het meeste tijd aan besteden tijdens de workshop is het maken van foto’s. We gaan dus op pad om de tips meteen in de praktijk onder de knie te krijgen.
  • Je krijgt een opdracht om creatieve foto’s te maken. Uiteraard ga ik mee om tips en aanwijzingen te geven. Na afloop bekijken we samen de resultaten. Je zult zien dat jij en anderen het ook kunnen!
Waanders